Tuesday, 15 January 2019

KISAH SHAKLEE EFFECT SAYA : ASBAB VITAMIN C, JERAWAT SEGAN NAK SINGGAH

AMALKAN VITAMIN C SEBAB DULU MUKA TERUK DITUMBUHI JERAWAT PASIR DAN WHITEHEAD, KINI JERAWAT SEGAN NAK SINGGAH WHITEHEAD DAH KURANG

========

Assalamualaikum

Bawah ni testi Aisya. Sudi2 la baca ya 🥰

Nama diberi Nur Aisya Darwina bt Jerom. Boleh panggil ecah or Aisya. Berasal dari Sarawak tapi menetap di Shah Alam. Umur 23. Sudah berkahwin anak satu ( 9bulan)

Susur galur : Maryam Nabilah - Kak Ummu Hani - Kak Salimah - Master Farhana.

Hari ni saya nak share #shakleeEffect saya bersama Alfalfa Complex , Vitamin C, Ostematrix.

Saya mula ambil shaklee dari tahun 2016 tapi mula jadi ahli tahun lepas. 😍 Mula ambil shaklee dengan vitamin c. Ambil ni sebab dulu muka dulu sangat teruk tumbuh jerawat pasir dan whitehead.

Alhamdulillah after consume tu muka terasa sangat ketara nya, jerawat pasir dah segan nak menyinggah dan whitehead pun dah kurang. Dulu kalau picit hidung mesti ada keluar skrg kalau picit alhmdllah dah xde sangat.

Yang kedua #ShakleeEffect saya ialah Alfalfa Complex dan Ostematrix. Bulan 4 lepas bersalin dan seminggu lepas tu saya sembelit , Ya Allah masa tu memang trauma sangat nak p toilet. Macam kalau boleh tahan kalau sakit perut tau. 😖😖.

Pastu bila ingat Ostematrix masa tu ada lagi baki terus ambil ostematrix 3 biji setiap malam dan esok pagi mesti akan ke tandas dan 2 3 lepas tu alhamdulillah sembelit dah beransur sembuh dan dalam masa yang sakit pinggang pun makin kurang. Memang terasa sangat kesannya.

Masa sebulan menyusu hampir putus asa sebab rasa mcm air susu kurang dan baby pulak selalu nangis bila susu. Hampir nak suruh suami beli susu fm tau. Tapi suami pujuk suruh fikir positif sebab ye lah emosi waktu pantang kan. Sakit  tak habis lagi pastu zaman mata panda mula kan. Memang main betul dengan emosi.

Pastu terfikir la nak beli Alfalfa Complex, terus buka web pesan online alfalfa. Selepas consume 2 3 hari memang nampak sangat air susu makin meriah dan baby pun dah tak sangat nangis. Alhamdulillah. Sehari saya ambil 10 biji. (3 pagi 3 ptg 4 malam ). Sekarang memang tak ada fikir susu fm dah. Memang niat nak susukan baby sampai 2 tahun. InshaaAllah doakan saya ya.

Itu sahaja #ShakleeEffect saya hari ni.






#shakleeEffect
#oasis

0 comments:

Post a Comment