Tuesday, 15 January 2019

KISAH SHAKLEE EFFECT SAYA : KULIT LEBIH BERSIH DAN JERAWAT JARANG TUMBUH ASBAB KONSISTEN AMALKAN YOUTH

MENGALAMI MASALAH KULIT MUKA BERMINYAK AREA T-ZONE DAN LIANG PORI BESAR, KONSISTEN GUNA SET YOUTH KINI KULIT LEBIH BERSIH DAN LEMBUT, PORI BERSIH DAN JERAWAT JARANG TUMBUH

=======

Assalamualaikum.

Nama saya Syeera. Asal Pahang. Sekarang tinggal di Kajang. Umur 31 tahun. Dah berkahwin. Anak sorang.

Syeera nak cerita effect yang Syeera dapat lepas pakai YOUTH.

Sebelum pakai YOUTH, Syeera memang pakai high end skincare. Alhamdulillah tak pernah terjebak dengan skincare kilo.

Skincare sebelum tu ok. Tapi masalah pori besar & kulit berminyak area T-zone masih belum selesai walaupun dah nak 2 tahun pakai.

Bila YOUTH baru launch, Syeera dah tergoda sikit. Tapi masa tu rasa macam semua skincare lebih kurang sama je. Tak kenal maka tak cinta kan.

So Syeera start baca-baca pasal YOUTH. Sambil tu asyik ternampak iklan leader lalu kat wall FB. Syeera dah start suka YOUTH sebab dia 100% plant based & 100% berkesan. Siapa tak suka skincare organic & berkesan!

Dalam bulan Jun / July 2018 haritu leader Syeera share testimoni skin dia. Skin dia ada masalah sama dengan Syeera. Kulit kombinasi & large pore. Syeera tengok skin dia dah makin better.

Tanpa buang masa, august 2018 Syeera pun terus order starter set + serum sebab nak dapat brush pink tu.

Bila dah pakai YOUTH, terus rasa bezanya kulit. Lebih bersih. Lebih lembut. Pori bersih. Whitehead kurang. Jerawat pun dah jarang ada. Kalau tumbuh pun cepat je surutnya. Ya Allah. Memang dah jatuh cinta sangat sangat. Hasut adik & mama tukar pakai YOUTH jugak. Sekarang dorang pun dah jadi pengguna YOUTH.

Sekarang dah pakai full set YOUTH. Termasuklah eye treatment. 15 hari pakai eye treatment, garis halus kurang, dark circle kurang. Seronok sangat!

Asalnya join shaklee sebab nak dapatkan harga ahli je. Tapi akhirnya dah terbisnes sekali.

Doakan syeera naik SV. Ameen.

Terima kasih 😊





#shakleeEffect
#oasis



FB : Irahartatik Rusdi
IG : irarusdibeauty
WS : 011.11555941
Continue Reading

KISAH SHAKLEE EEFFECT SAYA : KOSISTEN AMALKAN ESP DAN VITA C, TONA KULIT SEMAKIN SEKATA

KONSISTEN ESP DAN VITAMIN C, TONA KULIT MUKA SEMAKIN SEKATA 😍

=====================

Salam perkenalan semua..
Nama : Nurramlah Abu Nasir
FB : Nurramlah Abu Nasir
Pekerjaan : Guru KAFA
Asal : Pahang ( Menetap di Perak selepas berkahwin)
Umur : 28 tahun

Saya nak kongsi #shakleeeffect mengenai kulit muka saya

Selepas bersalin anak pertama,
saya dapati wajah saya sangat kusam dan tidak berseri.
Tona kulit pun tak sekata

Sedih tengok muka di cermin.

Baru anak satu tapi muka dah macam anak 10!😭

Kebetulan ada senior sekolah duk update kat fb pasal shaklee

Tengok perubahan pada diri akak senior tu buat saya rasa jeles

Macam anak dara padahal anak dah 3!

Pastu saya pun pm dia tanya pasal vitamin c

Itulah vitamin pertama shaklee yang saya amek.

Before kawin pernah dah amek esp, vitamin c dan b complex.

Tapi xde orang guide dengan betul.

Esp terbuang begitu sahaja

Sebab tak tahu pun boleh bancuh dengan macam macam minuman

Vitamin c dengan b complex pun sampai expired date tapi x habis2.
Adalah dalam setengah botol
😭

Orang tu cakap suruh kemam vitamin c tu.

Bukan yang chewable tau.. yang sustained release
😂😂😂

Alhamdulilah bersyukur sangat sebab akak senior tu guide cara makan supplements.

Siap daftar ahli sebab nak harga murah

Dia siap offer buat business lagi

Alhamdulilah kulit tak kusam lagi

Tona kulit makin sekata

Lepas tu baru saya try set detox

Memang amazing sangat
dengan perubahan kulit tu

Shaklee banyak mengubah hidup saya lebih sihat dan jelita
😘😘😘

Konsisten dengan esp dan vitamin c memang terbaik

Seluruh kulit menjadi makin cerah dan gebu. Kulit rasa moist sahaja.

Boleh dikatakan hampir semua produk shaklee saya dah cuba

Alhamdulillah.. Harap lepas ni boleh sihat dan lebih berjaya dengan shaklee 😊😊

Sekian,terima kasih.




#ShakleeEffect


FB : Irahartatik Rusdi
IG : irarusdibeauty
WS : 011.11555941
Continue Reading

KISAH SHAKLEE EFFECT SAYA : ASBAB VITAMIN C, JERAWAT SEGAN NAK SINGGAH

AMALKAN VITAMIN C SEBAB DULU MUKA TERUK DITUMBUHI JERAWAT PASIR DAN WHITEHEAD, KINI JERAWAT SEGAN NAK SINGGAH WHITEHEAD DAH KURANG

========

Assalamualaikum

Bawah ni testi Aisya. Sudi2 la baca ya 🥰

Nama diberi Nur Aisya Darwina bt Jerom. Boleh panggil ecah or Aisya. Berasal dari Sarawak tapi menetap di Shah Alam. Umur 23. Sudah berkahwin anak satu ( 9bulan)

Susur galur : Maryam Nabilah - Kak Ummu Hani - Kak Salimah - Master Farhana.

Hari ni saya nak share #shakleeEffect saya bersama Alfalfa Complex , Vitamin C, Ostematrix.

Saya mula ambil shaklee dari tahun 2016 tapi mula jadi ahli tahun lepas. 😍 Mula ambil shaklee dengan vitamin c. Ambil ni sebab dulu muka dulu sangat teruk tumbuh jerawat pasir dan whitehead.

Alhamdulillah after consume tu muka terasa sangat ketara nya, jerawat pasir dah segan nak menyinggah dan whitehead pun dah kurang. Dulu kalau picit hidung mesti ada keluar skrg kalau picit alhmdllah dah xde sangat.

Yang kedua #ShakleeEffect saya ialah Alfalfa Complex dan Ostematrix. Bulan 4 lepas bersalin dan seminggu lepas tu saya sembelit , Ya Allah masa tu memang trauma sangat nak p toilet. Macam kalau boleh tahan kalau sakit perut tau. 😖😖.

Pastu bila ingat Ostematrix masa tu ada lagi baki terus ambil ostematrix 3 biji setiap malam dan esok pagi mesti akan ke tandas dan 2 3 lepas tu alhamdulillah sembelit dah beransur sembuh dan dalam masa yang sakit pinggang pun makin kurang. Memang terasa sangat kesannya.

Masa sebulan menyusu hampir putus asa sebab rasa mcm air susu kurang dan baby pulak selalu nangis bila susu. Hampir nak suruh suami beli susu fm tau. Tapi suami pujuk suruh fikir positif sebab ye lah emosi waktu pantang kan. Sakit  tak habis lagi pastu zaman mata panda mula kan. Memang main betul dengan emosi.

Pastu terfikir la nak beli Alfalfa Complex, terus buka web pesan online alfalfa. Selepas consume 2 3 hari memang nampak sangat air susu makin meriah dan baby pun dah tak sangat nangis. Alhamdulillah. Sehari saya ambil 10 biji. (3 pagi 3 ptg 4 malam ). Sekarang memang tak ada fikir susu fm dah. Memang niat nak susukan baby sampai 2 tahun. InshaaAllah doakan saya ya.

Itu sahaja #ShakleeEffect saya hari ni.






#shakleeEffect
#oasis
Continue Reading

Friday, 27 July 2018

ALERT !!! KES HFMD SEMAKIN MENINGKAT | IRAHARTATIK





Perhatian kepada ibu bapa dan pengusaha tadika;

✅ Terdapat peningkatan bilangan kes penyakit Tangan, Kaki dan Mulut atau “Hand, Foot And Mouth Disease” (HFMD) di Malaysia.

✅ Sehingga 26 Mei 2018, jumlah kes yang dilaporkan adalah sebanyak 21,644 kes dan kes ini dilaporkan semakin meningkat sehingga ke hari ini.

Info Ringkas Mengenai HFMD

✅ Penyakit HFMD disebabkan oleh enterovirus dengan majoriti kes disebabkan oleh Coxsackie Virus A16 dan Enterovirus 71 (EV71).

✅ Virus ini merebak secara kontak dengan air liur, cecair lepuh (blister) dan najis pesakit.

✅ Kebiasaan jangkitan adalah ringan (mild) dengan gejala demam diikuti ruam melepuh (blister) pada tangan, kaki, mulut dan lidah.

✅ Walau bagaimanapun, jangkitan EV71 boleh menyebabkan komplikasi teruk seperti encephalitis, pulmonary edema dan myocarditis.

Saranan Kepada Ibu Bapa Bagi Kanak Kanak Yang Di Jangkiti Dengan HFMD

✅ JANGAN membawa anak ke tempat-tempat awam / sekolah / taska / tadika / pusat asuhan kerana boleh merebakkan jangkitan

✅ CUCI TANGAN
Mengamalkan budaya mencuci tangan dengan sabun dan air bersih selepas ke tandas, selepas menukar lampin dan selepas menyentuh / merawat lepuh;

✅ BERSIHKAN MAINAN
Membersihkan permainan anak serta lantai rumah termasuk tandas dengan menggunakan larutan campuran klorin; dan

✅ BUANG LAMPIN
Memastikan pembuangan lampin pakai-buang dibuat dengan betul.

 Ibu/bapa kanak kanak yang dijangkiti HFMD LAYAK untuk mendapat cuti kuarantin


Saranan kepada penjaga kanak-kanak di taska/tadika/tabika/pra-sekolah

✅ Utamakan Kebersihan
Sentiasa memastikan kebersihan premis terutama peralatan dan perkakasan yang digunakan oleh kanak-kanak;

✅ Lakukan Saringan
Membuat saringan di pintu masuk bagi memastikan kanak-kanak tiada tanda-tanda jangkitan HFMD.

✅ LARANGAN HADIR KE SEKOLAH
Kanak-kanak dengan gejala dinasihatkan untuk tidak hadir ke sekolah bagi mengelakkan jangkitan kepada kawan-kawannya;

✅ Sentiasa mengamalkan kebersihan diri termasuk mencuci tangan selepas menguruskan seorang kanak-kanak sebelum mengendalikan kanak-kanak lain;

✅ Memastikan lampin pakai-buang dibuang dalam tong sampah bertutup; dan

✅LAPORKAN
Melaporkan kluster HFMD kepada pejabat kesihatan daerah berhampiran untuk tindakan kawalan dan pencegahan.

Sumber http://kpkesihatan.com/2018/06/07/kenyataan-akhbar-kpk-7-jun-2018-situasi-semasa-kejadian-penyakit-tangan-kaki-dan-mulut-hfmd-di-malaysia/

@GayaSihatCantik
Continue Reading

Thursday, 26 April 2018

CARA MENGATASI KULIT KUSAM MELAMPAU | IRAHARTATIK





Rutin setiap kali bangun tidur mesti tercari-cari cermin sebab nak belek kulit muka. Makin hari kulit makin kusam. Padahal dah cuba bermacam-macam set penjagaan kulit muka. Dari yang tua sampailah yang mahal. 

Kecewa bila dah cuba bermacam-macam tapi masih belum dapat hasil yang memuaskan. Kadang kita lupa kulit kusam ni disebabkan banyak faktor yang kita sendiri tak sedar salah satunya disebabkan sinaran matahari, faktor pemakanan, persekitaran dan gaya hidup.

Tapi jangan risau Ira akan bantu korang macam mana nak dapatkan kembali kulit muka yang berseri-seri bak purnama merindu. 

Mula-mula sekali kita perlu tahu untuk mendapatkan kulit yang sihat kita perlu rawat dari dalam dulu. Kita perlu beri makanan untuk kulit salah satunya dengan pengambilan makanan tambahan yang organik. 

Contohnya dengan pengambilan ESP SHAKLEE yang berasaskan dari protein soya yang sangat untuk kesihatan kulit. ESP bertindak menghasilkan kolagen dan menghasilkan sel-sel kulit muka baru bagi mengamgantikan sel kulit yang mati.

ESP Shaklee juga boleh menjadikan kulit menjadi anjal dan gebu serta mencerahkan kulit.

Ira dah cuba sendiri ESP SHAKLEE hampir satu tahun dan kulit Ira semakin sihat dari hari ke hari.




Dulu kulit Ira sangat kusam dan berminyak. Dan Alhamdulillah sekarang makin cerah. 

Korang yang ada masalah macam Ira boleh cuba sendiri ESP SHAKLEE. Sangat berbaloi sebab ESP SHAKLEE adalah sumber protein Non-GMO.

Tapi Ira nak bagi tau ni dengan setiap pembelian FULL SET KECANTIKAN SHAKLEE, Ira berbesar hati nak bagi FREE POSTAGE DAN FREE GIFT untuk 10 orang pembeli terawal.

Berminat nak dapatkan ESP SHAKLEE? Boleh hubungi Ira :

Whatsapp : 011-11555941
FB pages : Irahartatik
Instagram : Irarusdibeauty
Continue Reading

TANDA-TANDA BADAN KEKURANGAN PROTEIN | IRAHARTATIK


Tahu tak korang badan akan mula menunjukkan tanda apabila kekurangan protein? Dan protein ini sangat penting dalam kompenan di dalam badan dan protein juga merupakan zat yang terpenting di dalam badan.

Antara tanda badan kekurangan protein adalah :

1. Masalah rambut dan kuku
Dah cuba macam-macam shampoo dari yang murah sampailah yang mahal tapi rambut tetap gugur? Bukan silap dari shampoo, kemungkinan rambut gugur petanda badan kita kekurangan protein. Begitu juga dengan kuku. Jika kita kekurangan protein, kuku kita akan mudah rapuh.

2. Kulit nampak kusam
Cuba kita perhatikan kulit kita ada tak nampka lebih kusam? Kadang dah tepek bedak tebal tapi masih lagi nampak kekusaman kulit kita. Kulit kusam menunjukkan badan kita kekurangan protein dan kulit tidak dapat hasilkan sel-sel kulit yang baru.

3. Mudah diserang penyakit
 Jika kita mudah diserang penyakit boleh jadi badan kita kekurangan protein. Protein merupakan kunci untuk kita mendapatakan imun tubuh yang kuat.

4. Kerap letih
Kekurangan protein juga boleh mengganggu keadaan fizikal kita. Hal ini disebabkan tenaga yang semakin berkurang dari sumber protein.

5. Luka lama sembuh
 Perasan tak setiap kali ada anggota badan yang tercedera dan memakan masa yang lama untuk sembuh? Ini terjadi disebabkan badan kekurangan protein.

Jadi apa yang perlu kita lakukan apabila ada tanda-tanda seperti di atas berlaku pada badan kita? Kita perlu lebihkan pengambilan sumber protein di dalam diet seharian.


Continue Reading

Wednesday, 25 April 2018

KENAPA MESTI PILIH ESP SHAKLEE | IRAHARTATIK



Kenapa kita wajib memilih ESP Shaklee berbanding protein soya yang lain?Dan kenapa protein Shaklee adalah yang terbaik?Kita semua perlu faham tentang keistimewaan ESP Shaklee barulah kita akan jatuh cinta dengan ESP Shaklee.

Confirm lepas dah kenal keistimewaan ESP Shaklee kita tak akan pandang dengan sumber protein yang lain.

KEISTIMEWAAN SHAKLEE

1.Shaklee menggunakan soya yang tidak diubahsuai secara genetik(Bukan - GMO) dibawah program Pengekalan Identiti(IPD).

2.Setiap hidangan ESP Shaklee membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan.Protein soya bantu menurunkan paras kolesterol.

3.ESP Shaklee juga mempunyai skor PDCAAS ( Protein Digestibility Corrected Amino Score ) 1.0
- Penafasan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.

4. ESP Shaklee juga membekalkan 9 asid amino yang badan kita tidak dapat hasilkan sendiri.

5. ESP Shaklee juga kaya dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

Jelas dah sekarang ESP Shaklee memang berbeza dengan sumber protein jenama lain. Sebab inilah Ira tak nak pilih yang selain ESP Shaklee. Korang pulak macam mana?

Continue Reading